Het gezicht achter TekstenvanSan

Achter TekstenvanSan gaat het gezicht schuil van mij: Sandra Dubbink. Ik ben mijn loopbaan begonnen als journalist, na het afstuderen aan de School voor Journalistiek. Met veel plezier heb ik een aantal jaren voor diverse regionale dagbladen gewerkt, waarbij ik vooral erg blij werd van het schrijven van levensverhalen. De band die je met de geïnterviewde krijgt en de inspanning om in het verhaal de persoon werkelijk te laten spreken, blijft prikkelend.

Wat wil ik nu eigenlijk?

Toen ik rond mijn 40e dacht ‘ wat wil ik nu eigenlijk?’ keerden mijn gedachten telkens terug naar het schrijven van die levensverhalen. Ik werkte inmiddels al een aantal jaren als webredacteur bij de Politieacademie; een leuke baan met fijne collega’s. Toch bleef het schrijven van levensverhalen mij trekken, ik wilde mijn creativiteit beter benutten. Daarop heb ik besloten om in het diepe te springen. Ik startte mijn eigen tekstbureau TekstenvanSan. Mijn slogan “Laat jouw verhaal spreken” onderstreept deze actie en mijn doel. Het geeft mij energie om de verhalen achter de mens te vertellen. Een verhaal dat inspireert, verbindt en/of je aan het denken zet.

Eigen stijl

Als tekstschrijver heb ik inmiddels zo’n 20 jaar ervaring. In die tijd heb ik een eigen stijl ontwikkeld; een prettige, vlotlezende stijl aldus opdrachtgevers en lezers. Veel mensen herkennen deze stijl. Mijn motto is om het verhaal dichtbij de verteller/de opdrachtgever te laten en het zo persoonlijk mogelijk voor het voetlicht te brengen.

Levensverhalen

Deze kwaliteiten zet ik voor uiteenlopende opdrachten in: voor het vertellen van een levensverhaal, bij het uitwerken van een interview, bij het schrijven van webteksten, etc. Zie de pagina Inkijkje voor onder meer een overzicht van mijn werk.

Visie

In de huidige maatschappij is veel geënt op de buitenkant; de juiste kleding, de juiste opleiding, direct het juiste weerwoord hebben, etc. Er is veel minder aandacht voor het innerlijk, voor de mens achter gezicht en de kleding. Dit is jammer, want dit verhoogt de kans op cynisme, zorgt voor verharding van de maatschappij. Door de verhalen weer laten te klinken en de herkenning hierin te lezen, komt er weer aandacht voor het individu en daarmee ook de warmte in de maatschappij.

Missie

Ik wil met TekstenvanSan de verhalen achter de mens laten zien. Niet gaan voor het uiterlijk waar iedereen voor gaat, maar voor het innerlijke wat mensen raakt. Achter ieder mens schuilt een verhaal, een diepere laag die een persoon met zich meedraagt. Een verhaal, waar andere mensen lering uit kunnen trekken en/of geïnspireerd door kunnen raken. Een verhaal, dat verbindingen legt tussen mensen.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

U zult zien hoeveel waardevolle herinneringen dit oplevert.